Acompanyament al dol i final de vida

Acompanyament al final de vida per famílies, malaltia crònica avançada i processos de dol.

Servei d’acompanyament al dol per la pèrdua d’un ésser estimat, focalitzat en l’atenció integral cap a la persona des del nivell físic, cognitiu, emocional, conductual i espiritual.

Estàs passant per una situació de malaltia avançada? Has perdut o et trobes davant la
pèrdua imminent d’un ésser estimat? Et sents sol, vulnerable, trist?

El dol és un procés natural de resposta davant d’una pèrdua important a la nostra vida, la qual tots vivim d’una manera diferent.

A vegades és molt difícil acceptar la realitat del que passa o ha passat, i és possible que fins i tot es negui, ens sentim confosos o ho vivim com si haguéssim perdut el control absolut. Ens trobem en un moment de gran vulnerabilitat i és fàcil que les persones del nostre voltant, malgrat voler-nos ajudar, ens facin encara més mal amb les seves paraules i la seva actitud.  L’acompanyament professional en aquest procés té l’objectiu de poder crear un espai íntim i de confiança on es respecte el ritme de cadascú, s’acull el dolor sense minimitzar-lo ni evitar-lo, i es permet iniciar conjuntament una comprensió profunda del sentit de patiment. A més, s’afavoreix un acompanyament en situació de malaltia avançada o final de vida, necessari per tal de poder facilitar el possible procés de dol posterior.

La intervenció en aquesta àrea, de la mà de professionals especialitzades, es pot fer de manera individual i/o grupal, considerant-se aquesta última modalitat un recurs potent per poder compartir les vivències personals, fomentar l’expressió emocional i potenciar l’escolta activa entre els membres que integren el grup.

Al centre Sinàptic trobarà els següents serveis:

Acompanyament individual en processos de dol.

Acompanyament grupal en processos de dol.

Acompanyament individual al final de vida.

Acompanyament grupal al final de vida per familiars.