Intervenció en Addiccions

Intervenció de conductes addictives a substàncies i comportamentals.

Creus que tens un problema d’addicció, has provat en deixar les drogues i no saps com fer-ho o no pots?  Tens una addicció o dependència que s’ha convertit en un problema? Tens la sensació de que has perdut el control? Veus que t’has quedat sol i que el teu dia a dia gira entorn a la substància? Has caigut en el cercle de les mentides i manipulacions constants?

Quan comencem a consumir una substància ho fem com una cosa lúdica-recreativa, moltes vegades en el nostre cercle d’amistats i en contextos d’oci nocturn, però sense donar-nos compte, el consum es converteix en un problema quan n’abusem i acabem perdent el control.

Aleshores, la substància va adquirint major influència en el nostra dia a dia i en fem ús per evadir-nos dels problemes o sentir-nos millor amb nosaltres mateixes, etc. Tanmateix, l’addicció genera conseqüències negatives i pèrdues en totes les àrees de la persona (personal, familiar, parella,  relacional, econòmica, laboral, salut, oci i temps lliure, etc.), fins a quedar-nos sols i immersos en un mar de mentides i episodis de patiment i culpabilitat.

Hi ha dos tipus d’addiccions:

  • Addiccions a substàncies: tabac, alcohol, cànnabis, cocaïna i altres substàncies de tipus il·legal.
  • Addiccions comportamentals: addicció al joc, compres compulsives, addicció al sexe, addició a les TIC, etc.

Al Centre Sinàptic oferim atenció, acompanyament i suport terapèutic a les persones amb aquest tipus de problemàtica i als familiars o entorn proper que ho necessitin.

Si vols iniciar un procés de recuperació de la teva addicció, el primer pas és mostrar una actitud de compromís i predisposició al canvi. Allibera’t de les cadenes que et tenen sotmesa a la teva addicció!

Atenció psicològica individual