Neuropsicologia i estimulació cognitiva

Íctus, demències, traumatismes craneoencefàlics, etc.

Què és la Neuropsicologia i en què et pot ajudar?

Tens pèrdues de memòria o dificultats per recordar coses del dia a dia? Veus que la teva concentració i atenció no és la mateixa que abans? Has patit un íctus, un traumatisme, o estàs en un procés d’alzheimer?

A Centre Sinàptic tenim un servei de neuropsicologia, en el qual, treballem el conjunt de conducta, cognició i emoció de les persones enfront una alteració cerebral.

L’avaluació neuropsicològica és valuosa per entendre afeccions com la demència (malaltia d’Alzheimer, demència vascular, malaltia de Parkinson), lesions cerebrals traumàtiques, íctus, tumor cerebral, encefalopatia tòxica o d’altres tipus, epilèpsia, discapacitats del desenvolupament i de l’aprenentatge i altres trastorns neurològics.

La Rehabilitació neuropsicològica, s’entén com el procés terapèutic mitjançant el qual es tracta a les persones que presenten deteriorament cognitiu, ja sigui a causa d’algun tipus de lesió cerebral o d’algun procés neurològic, per tal que aquests recuperin, adaptin o millorin les habilitats cognitives i la funcionalitat en la vida diària.

Serveis que oferim en teràpia neuropsicològica i estimulació cognitiva:

  • Íctus: Avaluació i rehabilitació neuropsicològica intensiva temprana*.
  • GYM Cognitiu per a malalties neurodegeneratives: Ajuda a paliar i ralentitzar el procès de pèrdua de capacitats. Ex: Casos d’Alzheimer, malaltia de parkinson, i/o altres demències.
  • Informes neuropsicològics acreditats del procès rehabilitador.
  • Rehabilitació mitjançant noves tecnologies (TIC) a travès de la plataforma on-line NeuroPersonalTraining (GNTP) de Guttmann.
  • Avaluacions neuropsicològiques exhaustives: Realitzem l’avaluació davant pèrdues de memòria, atenció i/o concentració.
  • Estimulació cognitiva: Exercicis cognitius que reforcen l’entrenament de la ment i n’estimulen la seva recuperació i adaptació.

* En casos d’íctus i/o traumatismes craneoencefàlics TC, un cop superada la part fisiopatològica, cal actuar amb rapidesa per a poder comprendre, restaurar i optimitzar totes les funcions cerebrals alterades derivades de la patologia.